Bedrijfsnaam bedenken. Wij helpen je een handje op weg!

Een naam voor je bedrijf bedenken kan erg lastig zijn, maar dat hoeft niet.

Begin bij het begin.

Een goede bedrijfsnaam past bij de uitstraling van je bedrijf. Als voorbeeld zal ik ons bedrijf er even bij pakken. Dominant Clicks is een marketing bedrijf dat bedrijven helpt om in de top van de zoekresultaten te komen. Dit betekent dat we voor onze cliënten een strijd moeten aangaan met alle websites die hetzelfde doel hebben. We willen dus kracht en vertrouwen uitstralen. De kracht om de zoekresultaten te veroveren en het vertrouwen van onze cliënten dat ons dat ook gaat lukken. Zo zijn we uitgekomen bij het woord domineren en bij onze mascotte: de stier. Denk goed na over waar je bedrijf voor staat en over wat je wilt uitstralen en probeer dit vervolgens samen te vatten in een woord.

Bedrijfsnaam bedenken

Wat nu?

Oke, je hebt een woord of misschien zelfs meerdere waarvan je overtuigd bent dat ze het juiste idee achter je bedrijf uitstralen. Het moeilijkste is al achter de rug. Een naam voor je bedrijf bedenken hoef je niet geheel zelf te doen, er is namelijk een handige tool beschikbaar.

Onder het vorige kopje zei ik dat we waren uitgekomen op het woord ‘domineren’. We zijn op zoek gegaan naar een online name generator en hebben ons woord erin geplakt met een kleine uitleg over wat voor bedrijf we hebben. De name generator genereerde vervolgens een aantal bedrijfsnamen voor ons waaruit we konden kiezen en zo zijn we uitgekomen op Dominant Clicks.

Heb je wat namen gegenereerd en ben je nog niet tevreden? Je kunt proberen de omschrijving van je bedrijf op een andere manier te verwoorden of je kunt een ander woord bedenken om aan de name generator te ‘voeren’.

Bedrijfsnaam bedenken

Welke generator moet ik gebruiken?

Er is geen goed of fout als het gaat om name generators, het draait om het resultaat. Wel moet je erop letten dat je de namen die gegenereerd worden mag gebruiken, want sommige generators laten je eerst betalen voordat je de gegenereerde naam mag gebruiken. Wij raden de Shopify Name Generator aan, maar voel je vrij om zelf even rond te struinen op het internet.

Bedrijfsnaam bedenken

Waar moet ik op letten bij mijn bedrijfsnaam?

Een goede bedrijfsnaam is er een die makkelijk te vinden is op het internet. Dit heeft met SEO te maken. Dit houdt in dat je rekening moet houden met je concurrenten. Stel jij heet Bas en je verkoopt stenen, maar er is een hele bekende verkoper van stenen die ook Bas heet, dan is de kans groot dat zijn bedrijfsnaam eerder in de zoekresultaten naar boven komt dan die van jou. Als je wilt weten hoe dat nou precies werkt met SEO, neem dan even een kijkje op onze SEO pagina.

Tot slot

We hopen dat we je een duwtje in de juiste richting hebben kunnen geven en wensen je veel succes met je bedrijf! Mocht je ooit hulp nodig hebben op het marketingfront, dan weet je ons te vinden 😉

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen?

Plan vrijblijvend een gratis adviesgesprek in!